2 Ağustos 2015 Pazar

Burun Estetiği Erkek

Çoğunlukta bayanların ilgi gösterdiği estetik burun ameliyatına aynı oranda erkeklerde ilgi göstermekte. Yapılan araştırmaların sonucuna göre estetiğe olan ilginin 1/4'ünü erkekler oluşturmaktadır. Erkek ve bayan burun estetiği arasında bilmemiz gereken 10 temel madde vardır...


     1.  Erkek burun estetiği sivri uçlu yada ince yapılı olmamalıdır. Ayrıca burun ucunun kaldırılmasına dikkat edilmelidir. Aksi halde erkeğin erkeksi görünümünü yok edebilir.

     2.  Erkek hastaların genellikle isteği kalın burunu inceltme, köprü kemiğini düzeltme ve düşük burun ucunu kaldırtma olur. Yani erkeğin geçireceği operasyon kadınlara göre daha basit olur çünkü bayanlarda elmacık kemiklerine daha çok müdahale edilir bunun sebebi ise bayanların istedikleri burun şeklinin daha detaylı olmasıdır.

     3.  Orta yaşta bir erkek için yüz ve kemik yapısı oturmuş anlamına gelir. Bu yaştaki hastaların ameliyat yaptırırken daha çok dikkatli olması lazımdır fazla dikkat çeken bir burun şekli mutsuz kötü hissettirebilir. Henüz yirmili yaşlarda olan gelişme çağındaki erkeklerin ise ameliyata daha uygun görülür.

     4.  Nefes alabilmek erkek hastalar için daha önemlidir. Ülkemizde bir çok erkeği burunda nefes alma sorunu halk arasında burun eti sorununa daha sık rastlanır.

     5.  Eğer hasta işini garantiye almak istiyorsa bazı dijital aletleri bulunan hastaneler ve kliniklerden kendisine uygun olan burnu seçmeli ve doktoru ile bilgi alış-verişi yapmalı.

     6.  Ameliyat sonrası erkekler bayanlara göre daha çok zahmet çekebilir. Bunun sebebi erkekle kadın arasında ki nabız ve kan basıncı seviyesidir.

     7.  Erkekler daha yağlı ve kalın bir cilde sahip olduğundan ameliyat sonrası olası şişliklerle karşılaşması daha sıktır. Göz altlarında ve burun çevresinde oluşacak şişlikler erkeklerde daha sık görülür.

     8.  Erkeklerin kıkırdak ve kemik yapısı daha kalındır ve ameliyat sırasında yapılacak kemik küçültmelerinden dolayı uzun süreli morluk ve şişlik görülebilir.

     9.  Erkek hastalarda burun kazaları daha çoktur. Yani erkeklerin geçmişinde yaşadığı bazı durumlar yüzünden burunları darbe almış bir şekildedir. Sizinde burnunuz kalıcı bir darbe almışsa eğer ameliyattan önce doktorunuz kesinlikle söyleyiniz. Buna göre doktorunuz şuanda rahatsız olmadığınız ama ilerde rahatsız olabileceğiniz bir sorunu ameliyat sırasında çözebilir.

     10.  Erkekler de en çok rastlanan burun tipi karadeniz ve arap burnudur. Bu burun yapılarına sahip olan insanların estetiğe daha çok ihtiyacı vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder