28 Temmuz 2015 Salı

Estetik Burun Modelleri

Burun estetiği ameliyatı adıyla bilinen Rinoplasti, ülkemizde ve dünyamızda en çok uygulanan cerrahi operasyonlardan biridir. Birçok estetik burun modeli vardır. Bu cerrahi operasyon gerek ülkemizde gerekse dünyada en çok bayanlar tarafından talep edilmektedir. Bu estetik operasyon ile burun ucundan burun sırtına hemen her sorun çözülür. Yüze göre geniş veya uzun burun, burun kemeri, burun kemiğinde eğrilik, burun ve dudak arasındaki boşlukta orantısızlık gibi sorunlar mevcut olduğu takdirde kişi estetik adayıdır. Estetik öncesi, yüzünüze yakışacak modeli belirlemek için kişiye özel ideal burun tasarımı yapılması gereklidir. Bu tasarım için kişinin yüzünün genel hatları dikkate alınır. Kişinin yüzünün altın oranlarına uygun olabilecek ideal burun tasarlanmalıdır. Doğal görünüm estetik ameliyatında ana kurallardan sayılır. İdeal burun kişinin genel yüz hatları ile uyum içerinde olurken aynı zamanda da doğallığından ödün vermemelidir.



Günümüzde birçok estetik burun örnek model mevcut olup talep te çok fazladır. Özellikle bayanların çok fazla talep gösterdiği bu estetik operasyonda, cinsiyet fark ediyor. Burun estetiği operasyonu uygulanan kişi bayan ise zarafet ve doğallık ön planda tutuluyor. Bu operasyon eğer bir erkek hastaya uygulanacak ise yine doğallıktan ödün vermeden karaktere uygun burun modelleri göz önünde bulunduruluyor. Kişi burnuyla ilgili olumsuzlukları hala yaşıyorsa ameliyat başarısız veya eksiktir. Burun yüzümüzün tam ortasında bulunan simamızı etkileyen bir organdır. Bu nedenle günlük yaşamımızda burun şeklimiz motivemizi düşürmemeli yani hasta sonuçtan memnun olmalıdır. Hasta aynaya baktığında kendini fiziksel olarak iyi hissetmelidir.



Bir başka değinilmesi gereken husus ise, iyi bir hekim ve başarılı bir sonuçtur. İyi bir hekim size en uygun estetik burun şekilleri hemen bulur. Operasyon öncesi iyi bir hekim araştırması yapılmalıdır. İyi bir hekimi tanımak için onun hastalarıyla irtibata geçilmesi ve sonuçlardan memnun olup olmadıklarının sorulması estetik olacak kişiyi hekim konusunda daha iyi sonuçları elde etmesine yardımcı olacaktır.

Aynı zamanda fiyat araştırılması da önemli bir konudur. Gerekli fiyat araştırması yapılırken ucuz fiyatlara aldanıp operasyon sonucunda burun estetiği ameliyatı geçirecek kişi kötü sonuçlar alabilir. Ucuz fiyatlara aldanılmaması gerektiği gibi çok yüksek fiyatlara da dikkat edilmelidir. Her şeyde makul fiyatların doğruluğu olduğu gibi estetikte de makul yani hakkı fiyatlar gözetilmelidir. Gerekli bütün araştırmalar yapıldıktan sonra en doğru seçim yapılarak en iyi sonuçlar alınır.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder