28 Temmuz 2015 Salı

Kapalı Burun Ameliyatı

Günümüzde kapalı burun ameliyatı artık ameliyatsız olarak hekimler tarafından yapılması mümkündür. 15 dakikada ağrısız ve ameliyatsız estetik alanında çok iyi bir gelişme sayılmaktadır. Bir takım dolgu işlemleriyle, burun üzerindeki kemerler yok ediliyor. Bu dolgu ile burnun ucu biraz kaldırılarak, hem de burun sırtına yapılarak yine aynı dolgu ile burun kemeri sorunu yok ediliyor.6 ay gibi bir süre burun şeklini koruyor. Eski yöntemlere göre neredeyse anlık sonuçlar elde edilebiliniyor. Bu işlem sonrasında hastalar normal yaşantısına devam ediyorlar. Ameliyattaki gibi bandaj, tampon ve alçı uygulaması yoktur.



Göz altlarındaki morarma ve baş ağrısı da ortadan kalkmaktadır. 15 dakikada kapalı estetik burun ameliyatı olarak adlandırılan bu işlemde öncelik hastanın gereksinimlerinin hekim tarafından değerlendirilmesi olmalıdır. Aksi takdirde başarısız bir burun estetiği olur. Estetiği yapacak olan hekim,estetiği yaptırmak isteyen hastaya işlemden sonra gerçekçi, doğal görünümlü, kişinin yüzündeki altın orana uygun sonuç vermekle yükümlüdür. Hekimin başarısı bu sonuçlarla hasta tarafından ölçülebilir.



Ameliyatsız estetik uygulamasında botoks ve dolgu maddeleri kullanılmaktadır. Ameliyatsız estetikte yapılan dolguda burnun hacmi artar. Botoks da ise kas geçici olarak felçlendirilir. Öncelikle burun ucunu düşüren mimik kaslarına botoks yapılıyor. Burun sırtı ışık refleksleri dolgu ile oluşturulur. Burun ucunun kaldırılması 15 dakikalık botoks ve dolgu işleminden sonra başarılı sonuçlar elde edilir. Bu ameliyatsız estetik kemiğe uygulanmadığı için tamamen kapalı burun ameliyatı izle olarak bakılmaz. Amerikan Besin İlaç Dairesi Kurumu bu yüz dolgusu uygulamalarında burna uygulanan botoks ve dolguda çok sınırlı tutulmasını hekimlere önerir.

Bu ameliyatsız estetik operasyonu sadece birkaç sorunu çözebiliyor. Bu sorunlar: Burun çizgileri, burun çökükleri, burun kemerleri, burun ucu düşüklüğü ve burun boyutu büyütmede kullanılır. Burun boyutunu küçültmek, daraltmak veya kısaltmak isteyen hastalar için ameliyatsız estetiği uygun görülmez. Hekimler bunun denenmemesi bile gerektiğini söyler. Burun boyutunu küçültmek, daraltmak veya kısaltmak isteyen hastalar için en doğru seçenek estetik operasyonu olacaktır. Hastaya durumu iyi anlatmak gerekir. Hiçbir yöntem yan etkisiz, basit ve tekrar tekrar uygulanabilir değildir. Her yöntemin elbette yan etkisi vardır.


2 yorum:

  1. yıllar önce burun ameliyatı oldum çok iyiyim hiç ..

    YanıtlaSil
  2. yıllar önce burun ameliyatı oldum çok iyiyim hiç ..

    YanıtlaSil