23 Temmuz 2015 Perşembe

Karın Germe Ameliyatı Fiyatları


Bugünler de çoğumuzun, özellikle de kalabalık şehirlerde yaşayan insanların sahip olduğu stres ve düzensiz beslenme fazla kilolara sebep olmaktadır. Bu sorun son zamanlarda çok sık görülmekte ve karın germe ameliyatı araştırılmaktadır. En çok kalça, basen, bel ve bacak kısımlarında göze çarpan bu fazla kilolar günlük yaşamda hareket özgürlüğümüzü kısıtlamakta, hatta sağlık açısından kötü sonuçlara sebep olmaktadır. Kadını, erkeği, çocuğu, yaşlısı herkes fit bir görünüme sahip olmak ister. Fakat ne yesem yarıyor diyenlerde, aşırı yiyip kendini kontrol edemeyenlerde bu gruba dahil oluyor. Zayıflamak zordur fakat kilo almak çok kolaydır. Kilo vermenin bir çok yöntemi var olsa da, çoğu insan tıbbi yöntemlerle bu sorunu hızlı yoldan halletmeye çalışıyor. Bu yazımızda da karın germe estetiği hakkında bilgi sahibi olacağız. Aşağıda yazacak olan bilgileri lütfen sonun kadar okuyunuz. Çünkü bu makale uzun araştırmalar sonucu oluşturulmuş ve sizlerin doğru bilgiyi alması için yayınlanmıştır. Teşekkürler…


Karın Germe Ameliyatı ve Estetiği
Bir çok kişi sahip olduğu vücut yapısı ve aldığı kilolarla göbek bölgesinde vücudunun diğer kısımlarına göre daha fazla kilo alır. Göbeğimizde ki bu rahatsız edici görüntü; kilo alıp verdiğimizde, doğum sonrası, yaşlılık belirtileri gibi bazı etkenlerle karınımız üst ve alt kısımlarında oluşur. O koca göbek zamanla iyice rahatsız edici bir hal alır. Ki bu kişinin psikolojik açıdan etkilenmesine sebep olur. Karın bölgesinde meydana gelen kilo sebepleri; sık yatmaktan, hormonal bozukluklardan, gebelikten, kronik rahatsızlıklardan ve ilaç kullanımından dolayı oluşabilir. Zayıf bir kişinin kilo aldıktan sonra altta kalan kas yapısı ve onun üstüne eklenen yağ tabakası erkeklerden çok kadınlar açısından daha zordur. Karın germe ameliyatında en iyi doktorlar her zaman aranır. Bir kadın bir erkekten daha uzun sürede zayıflar ve kas yapısı oluşur. Buradan anlıyoruz ki bu tür cerrahi müdahalelere kadınlarımız daha çok ilgi gösteriyor. Karın germe ameliyatı yani tıp literatüründe ki adı abdominoplasti, karın bölgemizde ki estetik açıdan güzel durmayan yerlere cerrahi müdahale edilmesidir. Bu ameliyatta, karın bölgemizde ki kaslar gerginleştirilir, fazla yağlarımız ve çatlamış derimiz özel cihazlarla yok edlip, pürüzsüz hale getirilir. Sarkmış deri alınarak daha genç ve güzelleştirilmiş bir deri elde edilir. Böylece karın bölgeniz bir manken misali olur.

Karın Bölgemiz Neden Bombeli ve Armut Gibidir?
Karın bölgemizde sahip olduğumuz kas ve lif dokusu zamanla sertliğini, gerginliğini kaybeder. Artık esnek hale gele karın kasları yemek yediğimizde bile şişkin bir hal alır. Bu şişkinliğe halk arasında genellikle armut göbek denir. Armut göbek eritmek vücudumuzda değiştirebileceğimiz en zor şeydir. Genellikle yapılan sporla üst karın kasları çalışmaktadır. Hamilelerde bu durum ise tam tersidir. Gebelik sürecinde esneyen karın yapısı kişinin göbeğinde ki kas yapısını birbirinden ayırır. Doğum sonrası göbekte kalan fazla kilolar ise bombeli bir şekil alır.

Karında Çatlak Neden Olur Tedavisi ve Kremi
Karın bölgesinde çatlak, çizgi çizgi oluşan cilt bozukluğudur. Kadınların korkulu rüyası olan çatlaklar bacak ve basen bölgelerinde de görülmektedir. Bu kötü görüntüden kurulmak isteyen bayanlar çareyi güzellik merkezlerinde bulmakta veya çatlak kremi alarak gidermektedir. Çatlak oluşumu, sık bir şekilde kilo alıp vermeyle oluşur. En çok rastlanan tip budur. Doğum yapan kadınlar için çatlaklar ilk karın bölgesinde belirgin bir şekilde görülür. Sonrasında emzirme sırasında oluşan göğüs çatlakları, göğsünüzün alt kısmında ve uç kısmında sıklaşmaya başlar. Göğüs ve Karın çatlaklıklarından kurtulmanın yolları ise; geçici çözüm olarak kremler, kesin çözüm olarak cerrahi müdahale gerektirir. Karın germe ameliyatında iz kalır mı diye sorulan sorular ise, teknolojinin verdiği imkanlarla artık sorun olmaktan çıkmıştır.

Karın Germe Ameliyatı Sonrası ve İyileşme Süreci
  • Ameliyat sonrası hasta bir yada iki saat sonra kendine gelir.
  • Ameliyatın iki yada üçüncü gününden sonra hastadan dren çıkarılır
  • İlk günlerde karınımız zorlayacağımız hareketlerden uzak durmamız lazım.
  • Karın bölgesinde ki bandajı çıkarılan hasta yaklaşık iki ay karınında korse ile devam eder.
  • Ameliyattan sonra saplanan ağrılar için ağrı kesiciler kullanılır. Sonra bu acı yok olur. Fazla sürmez.
  • Olası bir enfeksiyon için hasta bir hafta kadar antibiyotik içer.
  • Hasta dik yatmamalıdır ve bir hafta bu şekilde idare etmelidir.
  • Hasta ameliyattan sonra 5. gününde banyosunu yapabilir.
  • Dikişler cerrah tarafından belirlediği sürede alınır.
  • Bir hasta ameliyat bittikten sonra en az 2 hafta istirahat kullanmalıdır ve işe ara vermelidir.
  • 12 hafta boyunca yorucu spor ve işlerden kaçınılmalıdır.
  • Eğer şişlikler mevcutsa, bir kaç aya kadar inecektir.
  • 6 ay sonra normale dönen karnınızda, tek kalan dikiş izleridir. O da 1 yıl sonra teninizle birleşir ve artık fit bir karına sahipsiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder