20 Ağustos 2015 Perşembe

Burun Estetigi Sonrasi Bakimi

Burun estetiği sonrası bakımı her zaman çok önemli bir konu olmuştur ve sizler ameliyat o-sonrası hastaneden çıktıktan sonra kesinlikle doktorunuzun tavsiyelerini yerine getirmek ve genel kontrollerine her zaman düzenli bir şekilde gitmek zorundasınız. Bizler izseler elimizden geldiği kadar bu dönemde neler yapmak zorunda olduğunuz kısaca anlatmaya çalışalım ama sizler kesinlikle doktorunuzun tavsiyesine kesinlikle uymak zorundasınız bunu sakın unutmayın doktorunuz sizlere bir şey söylemediyse burnunuza koyulan tampon iki üç gün sonra çıkarılmak zorundadır.



Burun estetiği sonrası bakımı ameliyattan çıktıktan sonra yüzünde morluk olmasın diye konulan buzlu torbayı yine evinizde kendiniz koyabilir ve yüzünüzde oluşacak olan morlukları engelleyebilirsiniz. Ameliyattan burunuza konulan tamponlarda bir miktar kan olabilir bundan korkmanıza gerek yok eğer gazlı bez fazla kirlendiyse hemen hastaneye giderek gazı bezi değiştirebilirsiniz.


Ameliyattan çıktıktan sonra yüzünüze su gelmeyecek şekilde banyo yapabilir ve rahatlayabilirsiniz. Yüzünüze kesinlikle su gelmemesine çok dikkat edin. Evinize geldikten sonra normal yemek yemeye başlayabilirsiniz. Doktorunuzun verdiği ilaçları kesinlikle her zaman kullanın ve her zaman en ufak sizleri rahatsız eden bir konu olursa ya hastaneye girin ya da hemen doktorunuzu arayın ki kendinizi daha rahat hissedin. Bir hafta sonra burnunuzda alçı kullanıldıysa alınması için doktorunuz sizleri geri çağıracaktır. Aslında burun estetiği sonrası bakımı oldukça kolay ve rahattır sadece yüzünüze gelecek en ufak bir darbeye bile dikkat edin yüzünüz şu anda çok hassas.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder