24 Temmuz 2015 Cuma

BURUN ESTETİĞİ NASIL YAPILIR?

Rinoplasti adıyla da bilinen burun estetiği ameliyatı, en yaygın cerrahi uygulamalardan biridir. Burun estetiğinin aşamaları, çeşitleri ve burun estetiği nasıl yapılır olduğundan bahsedelim. Açık ve kapalı olmak üzere iki tip estetik ameliyatı vardır. Kapalı estetik ameliyatı, iç kesiler yoluyla burun şeklinin değiştirilmesidir. Açık estetik ameliyatı ise, burun delikleri arasına burnun dibine, ek bir kesi yoluyla uygulanan estetik ameliyatı uygulanır. Estetik ameliyatı, genel anestezi adı altında gerçekleştirilir. Alternatif olarak bazı durumlarda ise, sınırlı uyuşturma uygulanabilir. Açık estetik ameliyatı için küçük bir kesi, burun dibinde yapılır. Ekartör yardımıyla, burun çevresi açığa çıkartılır. Kapalı estetik ameliyatta ise, hekimin kıkırdak ve burun kemiğine erişebilmesi için burun deliğini iki kesi yapması yeterli olur.

Burun ucu geniş olan hastalar, burun ucundaki kıkırdağın bir kısmını aldırmayı tercih edebilir. Kişiye uygulanacak olan estetik ameliyat, kesinlikle kişinin burun yapısına bağlıdır. en iyi burun estetik doktoru hepimizin merak ettiği bir konudur. Burun estetiği ameliyatı esnasında, kıkırdakta oluşan bir boşluk doldurulmak üzere burun septumundan alınır. Fakat daha büyük bir kıkırdak boşluğu var ise, daha büyük bir kıkırdak gerekir. Böyle bir durum gerçekleştiği takdirde yapılacak tek şey; kulak veya kaburgadan da kıkırdak parçası alınabilir. Ayrıca burnun şekillerinin değişmesi için nasal implantlar da kullanılabilir. Burun şekli tamamlandıktan sonra dikişlerle kesi kapatılarak ameliyat sonlandırılır.

Burun hava yollarına silikon destekler konulur. Burun ucu ve yanlarına bandajlar da konularak, burun sabit hale getirilir. Silikon ve bandajlar kıkırdağın oluşmasında, birbirine tutunmasında yardımcı olur. Herhangi bir işlem sonrasında da oluşabileceği gibi özellikle yüzün üst kısmında ve göz çevresinde morarma, ödem ve ağrı yaşanabilir. Doktorlar genellikle bu sürecin ağrısız ve rahat bir şekilde geçirilmesi için mutlaka ağrı kesiciler önereceklerdir.

Merakımızı giderdik, artık burun estetiği izle biliyoruz. Burun estetiği ameliyatının üzerinden 7 gün geçtikten sonra, burun üzerinde olan alçı çıkarılır. Çoğu zaman, 3 gün gibi bir süre de 2.parça uygulanır. Bu atel de çıkarıldıktan sonra kişi normal yaşamına dönebilir. Bilinmesi gereken en önemli nokta hastanın burnu şişiyor burnun asıl şeklinin ortaya çıkması yaklaşık olarak bir 6 ay gibi bir süreyi buluyor bu süreci hastanın sabırla beklemesi gerekir. İlk 2 ile 3 hafta burunda gerçekten çok fazla bir şişlik oluyor bunu hastanın bilmesi ve sabırlı olması çok önemlidir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder