12 Ağustos 2015 Çarşamba

Burun Estetiği Yaptıranlar

Burun ameliyatları birçok sebebe dayanmakla birlikte günümüzde kadınlar sadece güzel görünmek amaçlı da burun ameliyatı yaptırmaktadır. Aslında burun ameliyatları burnun şeklini değiştirmek için yapılan estetik ameliyattır. Burun şekline göre düzeltilebilir de. Bazı hastalar ameliyat masasına burun düzelttirmek için değil de soluk alma şikayeti ile bile başvurmakta ve çoğu da geniz eti denilen burun estetiği yaptıranlar.



Uzman doktorlara göre burun estetiği yaptıranlar arasında genelde kadınların daha ön planda olduğunu söylemektedirler. Bunun yanı sıra burnun da kemer eğrili olanlar da burun ameliyatı yaptırmakta ve burun da bulunan tümsekler ve yamukluklar giderebilmektedir. Mükemmel burun diye bir şey olmadığını söyleyen doktorlar sadece kendi yapacakları yüze göre burun ile hastanın daha güzel görünmesini sağladıkların söylüyorlar.

Burun estetiği yaptıranlar yaptırdıkları burundan her zaman memnun kalmayabilir ve bazı durumlarda burun üst kıkırdak kemiği çökmelere neden olmaktadır. Buda doktordan değil hastanın kemik yapısından kaynaklanmakta ve tekrar bir operasyon ile bu çökme tekrar düzeltilebilmektedir. burun estetiği ameliyatı gerekli durulma da hem lokal hem de anestezi altına yapılabilir. lokal ameliyatlarda hasta ameliyat süresince uyanık kalır ve ağrı sancı hissetmeden ameliyatı takip edebilir. Anestezi altında yapılan ameliyatta ise hasta ameliyat bitene kadar uyumak zorunda kalır. Ameliyattan sonra burun içinde delikli silikonlar kalır ve 3 gün sonra bu silikon yerinden alır genel burun kontrolleriniz başlar.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder