4 Eylül 2015 Cuma

Burun Ameliyati

Burun ameliyatı, burnun yeniden yapılandırılması işlemine denilen bir isim olup burun ameliyatı il burun küçültme, burun büyültme, burun ucu ameliyatı yapılabilir ve hasta kendi burnunda beğenmediği tarafı rahatlıkla düzelttirebilir. bu ameliyatlar ya lokal anestezi altında ya da genel anestezi altında yapılmakta ve hasta istediği zaman istediği ameliyatı tercih etmektedir.


Ama genelde doktorlar burun ameliyatı genel anesteziyi tercih etmekte ve hastanın burnu ile daha rahat şekillendirme yapmaktadır. Bu ameliyat yaklaşık olarak iki üç saat sürmekte ve hastanın burnu istediği şekle girene kadar işlem devam etmektedir. Burun estetiği yaptıran hastalara doktorları normalde ameliyat sonrası hemen eve gönderebilmekte ama sizler isterseniz bir iki gün hastane ortamında kalabilirsiniz.


Doktorunuz sizi taburcu ettiği zaman size verilen ilaç reçetesine kesinlikle uyma yoluna gidin. Evde kendi kendinize ağrım çok diyerek aspirin türü ilaçlar kullanmayın kanı sulandırın bu ilaçlar kanamanız durdurmaz ve dana kötü sonuçlar ile karşı karşıya kalabilirisiniz. Burun ameliyatı evde bakımı her zaman çok önemli olmuştur ve sizlere doktorunuz evde neler yapmanız gerektiğini tek, tek anlatacak ve sizlerde bu kuralarla çok dikkate edeceksiniz. Eve çıktığınız zaman bir müddet sıvı tüketmeye bakın. Yüzünüze gelecek en ufak bir darbeden kendinizi korumaya çalmışın, dinlenirken ya da uyurken çift yastık kullanmayı tercih edin ki gözünüzdeki morluklar belli olmaya başlasın. Doktorunuzun verdiği ilaçları kesin kullanın.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder