25 Temmuz 2015 Cumartesi

Burun Estetiği

Yüzün bütün karakteristik özelliğini belirleyen organlardan biri de burundur. Hatta burnumuzun şekli kimi zaman mutluluk ve mutsuzluk sebebi olabilir. Burun sadece güzellik değil aynı zamanda nefes alır ve burun bir fonksiyondur. Burun estetiği ameliyatı ile düzgün alınamayan nefes düzeltilebileceği gibi düzgün alınan nefes te bozulmamalıdır. Estetik olacak kişinin, bütün yüzünün karakteristik özelliğine hekimler tarafından dikkat edilmelidir.



Dünyada ve ülkemizde en çok sorulan sorulardan biri burun estetiği nedir? Estetik konsept çok önemli bir noktadır. Bir insana bakıldığı zaman; bu yüzde ne gibi sorunlar var, bu yüz daha nasıl güzelleştirilebilir denmelidir. Dikkat edilmelidir ki burnu değil yüzü güzelleştirmek önemlidir. Kişiye verilen güzellik son derece ince bir noktadır. Burun sadece tek başına burun değil. Armonik bir yapıya sahiptir. Estetikte uyum çok önemlidir. Hekimler estetik losyona ve sanat anlayışlına sahip olmalıdır. Sadece tıp değil, tıbbı sağlam tutarak bir sanat vardır ortada.



Estetikte burun düzeltilirken yüzümüz bir bütün olduğu için alındaki ve çenede ki sorunlar da giderilmelidir. Her şeyden önce sağlık çok önemlidir. Sağlıktan sonra da estetik olacak kişinin istekleri ve memnuniyeti çok önemlidir. Artık estetik ameliyatı oldukça kolaydır. Günümüzde estetikte ilişme değil yağ dokuları kullanılıyor. Bu da operasyonu daha kolay bir hale getiriyor. Her ameliyatta olduğu gibi burun estetik ameliyatının da belli riskleri vardır. Aslında risk daha çok anestezidedir.

Estetik operasyondan önce mutlaka anestezi ile ilgili bilgi alınmalı. Estetik olacak kişi belli testlerden geçmelidir. Estetik ameliyatına engel durumlar olup olmadığına bakılmalıdır. Estetik ameliyatındaki özel risklerde yok değil. Ameliyattan sonra kanama, iltihap her ameliyatta olduğu gibi burun estetik  merkezinde ameliyatında da olabilir. Estetik olan kişinin nefes alma sorunları devam ediyor olabilir. Estetiği hasta şeklinden dolayı beğenmemiş olabilir. Bu saydıklarım estetik ameliyatı ile ilgili temel basamaklarıdır. Estetik ameliyatı olacak kişi bu riskleri göze alıp, işinde başarılı bir hekim bulduktan sonra bu operasyonu olabilir. Güzel sonuçlar almak hekimin başarısı ve hastayı anlamasından geçer.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder