15 Ağustos 2015 Cumartesi

Burun Kemigi Egriligi

Burun kemiği eğriliği doğum sırasında ya da daha sonra dışarıdan aldığı bir darbe sonucu da olabileceği gibi genlerden de geçebildiğin doktorlar ifade etmişlerdir. Burun yapısında sağa ya da sola kayık olabilir ya da dışarıdan aldığı darbe sonucu kırabilir. Bazı durumlarda hasta burun kırıklığı ve ya eğrili yüzünden nefes alamaz hale gelebilir ve bu da onların ameliyatına kadar gidebilmektedir. Kemik eğriliği şikayetleri şunlardır. En sık görülen belirti burun tıkanıklığıdır.



Tıkanılık geceleri daha fazla olur ve hasta horlar ve çabuk yorulabilir. Baş ağrısı ve geniz akıntısı çok olur. Geceleri nefes alırken zorluk yaşar, sinüsler tıkandığı için normal çalışmasını engeller. Burundan yeterli nefes almamanız sizlerin ileri yaşlarda akciğer veya kalp probleminiz olabilir ve mevcut bulana hastalıklarınız bu yüzden kolay iyileşmeye bilirler.
Burun kemik eğriliği doktorunuz kontrol sırasında anlayabilir ve size neler yapılması gerektiğini sizlere anlatır. Doktorunuz sizleri muayene ederken daha önceden bir darbe alıp almadığınız bir travma geçirip geçirmediğinizi sorar ve daha sonra sizlerden bunu tam tespit edebilmek için bilgisayarlı tomografi. endoskopik muayene isteyebilir ve daha sonra bu tetkiklere göre sizlere sonuç koyar ve daha sonra neler yapmanız gerektiğini sizlere anlatmaya başlar.

Burun kemik eğriliği ameliyatlar genelde 30 dakika kadar sürmekte ve ameliyatta kıkırdak ve kemik şikeliler düzeltilebilmektedir. Sizler yinede doktorunuzun kontrolünde kalarak eğer burun kemiğinizde eğrilik varsa doktorunuzun isteklerin dinleyerek hareket etmekte fayda vardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder